Här kommer en del Elliegårdsnyheter att skrivas

Nu är min älskade Jethro borta. Efter ett väldigt tungt år där Jethro till största delen gått i koppel så har jag insett att han inte kan bli så pass återställd som han behöver bli.I mitten av maj förra året hoppade han över ett dike så olyckligt att han bröt ett litet ben i frambenet, efter det följde operation och sommaren tillbringades i gips. Vid sommarens slut tigs gipset bort och han skulle få börja röra på sig lite i taget. Ni som känner till Jethro vet att han har inget läge under ”full fart” så det var svårt att hålla honom stilla och öka på aktiviteten långsamt och benet blev inflammerat pga överansträngning. Vid jul var det fortfarande inte så pass bra så att han kunde springa lös, efter röntgen beslutades att den skruv och tråd som i första skedet satts in i benet skulle tas bort då tråden var av. Efter denna operation piggade han på sig ganska snabbt och vi började så smått träna och ha honom lite lös. I februari visade han dock tecken på smärta genom att han stressade upp sig mycket och hela hans uttryck sa att han inte mådde bra. Åter igen stillhet och koppelpromenader i ca 1½ månad men tyvärr verkade inte benet bil så mycket bättre. När han promenerar och går fritt syns det inte men när jag tog in honom fot och gick sakta så haltade han ordentligt och avlastade benet i halterna. Var han lös så var det ändå bara full fart som gällde, som om han istället för att ta det lugnt pga smärtan försökte springa ifrån den…
Jethro kan inte leva ett liv som promenadhund, han är gjord för att jobba, ju hårdare desto bättre! Jag saknar honom något otroligt, det sliter i själen, men han har haft ett förfärligt år i stillhet och jag vill inte att han ska behöva utstå mer.
Vi fick ett fint avslut. Igår promenerade vi till veterinären, solen sken och större delen av promenaden kunde vi gå i skogspartier. Där fick min kille vara lös, rulla sig i snön, springa efter kongar, kampa och bara må gott. Ca 1½ timma tog vi på oss och när vi kom till veterinären gick allt lugnt och fint till, i slutskedet pratade jag med honom om allt kul vi gjort ”före pass på”, ”sök”, ”spåra”, ”leta” kommandon som han ÄLSKADE att höra.
Jag kommer alltid att tycka att Jethro är en fantastisk bästa kompis och arbetshund och jag hoppas att någon gång i framtiden få en hoffe som han mäta sig med honom! Det kommer att bli tomt nu…

060101 Vår Australiska terrier, Arwen, är parad och väntar valpar hos uppfödaren ca 22 februari.

051221 Har ni sett att Skaija är månadens hund hos sin hemmaklubb Matfors? Gå in på http://welcome.to/MatforsBHK/  klicka även på bilder i menyn så ser ni bilden i större format. Gissa vem som är mallig fotograf? Jag!!!

Amanda löper och vi åker på parning på fredag, håll tummarna för att det funkar bra!

051206 Nytt nummer av hoffenytt är utskickat. Om ni inte har fått det så hör av er. Elliegårdens meste och bäste är utsedd.
Harco har haft dambesök från Finland i helgen och väntar nu valpar hos kennel Skywatch's.
Vi gratulerar Ida och Izac på deras 2- årsdag i dag.
Vi väntar på att Amanda ska sätta igång att löpa, men hon håller på sig.

050923 Vår importtik Ida har röntgat och har A- höfter och armbågar ua. Jippie!

050922 I går var Cecilia och jag till Norge och tittade på valpar hos kennel vom Quettinger Hof,  för att eventuellt köpa en ny tik till kenneln. Vi fastnade gör lilla Ganza som var en mycket glad och positiv valp som dessutom är ursöt. Hon kommer till oss om ett par veckor. Om man är nyfiken på hur hon ser ut så gå in under importer och titta.

050918 Grattis till Niva som i dag har blivit Svensk utställningschampion och som dessutom fick fina placeringar på BIS- finalerna. Hon har även tävlat lydnadsklass III både lördag och söndag, men tyvärr nollat ett moment båda gångerna och fått 2:a pris.

050915 Icaros har blivit pappa! 4 tikar och 3 hanar hos Knallenhofs kennel. se www.knallenhofs.se

050905 Nu har Sheriff varit på sin sista valputställning. Vad sägs om den här serien: 9 valputställningar varav 8 BIR och 1 BIS.

050904 I dag har delar av R- kullen varit i Edsbyn och gjort MH. Alla fick godkänt på skotten och gjorde bra ifrån sig. Thor och Qenzo har varit flitiga i helgen. I går fick dom uppflytt till lägre spår och i dag knep dom ett 1:a pris i lydnadsettan. Stort grattis!

050828 Det har varit en givande helg i helgen. Lördag var vi ett helt gäng Elliegårdare som var till Norska raaspecialen i Morokulien. Där tog vi hem 3 BIS titlar. Sheriff blev BIS- valp, Harco BIS- veteran, Hazel BIS. Helt otroligt kul! Det gick bra för alla Elliegårdare, med slät 1:a som sämsta resultat.
Söndag har Mexxi varit på korning och blev godkänd med 109p.
Lago har varit på besök i dag och det var ett kärt återseende. Hon har under vintern varit i Italien och Frankrike och jobbat som lavinhund och gjort fina insatser.

050822 Nu är vi hemkomna från årets läger samt rasklubbens riksmästerskap. Det blev blandade framgångar på riksmästerskapet. Bättre för vissa och sämre för andra. Gemensamt för alla är att vi har haft himla trevligt oavsett framgångar. En ny Elliegårdsmästare i lydnad har vi i alla fall fått. Det blev Quinnie. Man kan läsa mer om lägret på lägersidan. Mycket nya bilder finns på tidigare kullar.

050815 Q- kullen har börjat röntga. Först ut var Qenzo och han hade höfter A/A och armbågar ua

050809 Info om lägret har gått ut till alla anmälda per mail, skulle ni trots det inte ha fått info så hör av er.

050806 Hela Q- kullen har gjort MH och gjorde riktigt bra i från sig allihopa. Jämn kull. Även vår importtik Ida har gjort MH tillsammans med Q- kullen.

050805 Pepsi har fått lämna oss

050730 Icaros väntar valpar hos kennel Knallenhof's, Helén och Ingemar Westfelt, födsel beräknas i september.

050726 Nu har vi fått ADSL och det blir lättare att ta emot bilder.

050621 Nytt nummer av hoffenytt är skickat till alla via mail. Har du inte fått något så hör av dig. De som får per post kommer att skickas under veckan.

050618 Nyhetssidan skapades. En del ommöbleringar är gjorda på Index- sidan